Læring for livet

I dag har 75 frokostmøtedeltagere lært noe nytt og viktig om to typer ungdommer; de som faller utenfor og de som har en gründer i magen.

Tradisjonen tro i februar arrangerer vi i Sandefjord Næringsforening et frokostmøte på Sandefjord videregående skole (SVGS). Som tidligere sammenfalt dette med et oppstartsarrangement for Ungdomsbedriftene på SVGS, som også var dagens vertskap sammen med Sandefjord kommune.
Marit åpnet med å informere om våre aktiviteter siden sist.
Fokus har ligget på Gründeriet, WBN og andre møteplasser, samt avklaring om videre bruk av Torp Konferansesenter – for å nevne noe. Det er mye som skjer!

Videre informerte Henrik om status for Grenseløse muligheter. For det første går det nå mot ny behandling av Tenk stort-bokstavene, som vi fortsatt ønsker plassert i Badeparken.
Dessuten er det om kort tid klart for ny fase for prosjektet.
Frem til nå har vi hovedsakelig engasjert lokalt ved å kommunisere i Sandefjord – nå løfter vi blikket og begynner å kommunisere med folk og firmaer utenfor kommunegrensene. Det blir spennende!

Olav Reitan, Hilde Hagen og Kari Anne Nilsen fra SVGS presenterte så noen av skolens prosjekter. Vi fikk en gjennomgang av lærlingesatsingen – blant annet illustrert med en sekvens på scenen der Hilde intervjuet en lærling og en leder fra Crema.
Det var interessant!
Vi i SNF heier på denne satsingen på det yrkesfaglige, og håper flere av våre medlemsbedrifter ser verdien av å bli lærlingebedrift. Kari Anne fortalte så om en annen spennende satsing – nemlig Ungdomsbedriftene.

Etter pausen inntok trønderen, råneren, eks-eiendomsmegleren, gründeren og norges- og europamesteren i rallycross Knut Ove Børseth scenen. Knut Ove har selv vært blant dem som ble valgt sist i gymtimen på skolen og ikke valgte de mest naturlige fritidsaktivitetene i oppveksten.
Med årene har han penset inn på en karrierevei der han får kombinere de to tingene han brenner mest for i livet – nemlig motorsport og ungdom som faller utenfor.
Det var veldig inspirerende å lytte til historiene, planene og erfaringene fra Børseths satsing ”Kjør for livet”.
Sandefjord står enn så lenge ikke på listen over prosjektets samarbeidskommuner, men det planlegger vi i SNF å bidra til å gjøre noe med... 

Etter frokostmøtet fikk vi se mer til de unge bedriftslederne. Internmessen for Ungdomsbedriftene ble nemlig avholdt i dag, og 21 stands med vel 80 elever viste fram bedriftene sine. Det var tydelig at ungdommene hadde forberedt seg godt, og det ble kåret vinnere i flere kategorier.
Henrik fikk gleden av å stå for åpningen av messen, og vi tror mange av de fremmøtte næringslivsrepresentantene var enig i oppsummeringen; «jeg skulle ønske det var noe som het Ungdomsbedriftene da jeg gikk her for 20 år siden».
Veldig bra opplegg!

Tilbake

Verv et medlem og vinn supre premier!

Tenk stort, tenk Sandefjord

Næringsblogg

En pinne for påskeferie!

Det er fredag ettermiddag og påskeferien nærmer seg med stormskritt. Før vi skrur over til krim, kos og hyttetur, må vi ta en fot i bakken.

Les mer

Medlemstilbud

Norway Power Yoga AS

Norway Power Yoga AS

Les mer
VIEW Frilans AS

VIEW Frilans AS

Les mer
Hotel Kong Carl - Tilbud møtepakker

Hotel Kong Carl - Tilbud møtepakker

Les mer
se hva som skjer | sandefjord.no

Sandefjord Næringsforening | post@sandefjordnaringsforening.no