Spennende titt i jobb-glasskulen

120 SNF-ere fikk med seg Manpower-sjef Maalfrid Braths spennende foredrag om fremtidens arbeidsmarked på vårt frokostmøte i dag.

Det er hektiske tider for mange i næringslivet i Sandefjord, men likevel stilte nærmere 120 morgenfugler opp på frokostmøtet vårt i dag torsdag 15. september. Som vanlig fant vår september-samling sted på Skagerak Int. School – det er alltid hyggelig å komme hit.
Etter forrige måneds glipp på tidsplanen, holdt vi i dag et strengt regime. Dermed ble det litt mer tid enn vanlig til å prate (med sidemannen), og det håper vi alle satte pris på:-)
Marit startet som alltid med å ønske velkommen og gi en oppdatering om hva vi har drevet med siden sist + noen tanker om tiden som kommer. Det er ikke så rent lite.
Deretter gikk ordet til skolesjef Hans Jørgen Firing, som ga oss en kortfattet introduksjon om skolen. Så fikk vi møte to av skolens studenter. De fortalte om hverdagen på Skagerak Int. School, hvordan de jobber og hvordan samholdet og samspillet fungerer. Interessant!

Dagens hovedforedragsholder var konsernsjef Maalfrid Brath fra ManpowerGroup med innlegget «Human age» – om morgendagens arbeidsmarked.
Brath er en drivende dyktig og svært troverdig formidler, og det var svært interessant å høre hennes tanker og meninger på dette området.
For eksempel om hvordan samspillet mellom globale trender, demografiske utfordringer, teknologiske nyvinninger og kulturelle forskjeller skaper et arbeidsmarked i stor endring.
Brath mener blant annet at vår tids viktigste kompetanse er learnability – altså evnen til å tilegne seg ny kompetanse. Det store buzzordet for tiden er omstilling, noe som viser at hun definitivt har et poeng.

Det var veldig nyttig å høre Braths foredrag, noe vi håper og tror deltagerne var enige i. Vi vet for øvrig også at de fremmøtte satte stor pris på frokosten som ble servert av Camilla fra Cafe Vintage, som har begynt å drifte kantinen på skolen.
Det var nemlig ingenting igjen da vi i SNF-administrasjonen selv skulle sikre oss en liten matbit...
Det er for øvrig på sin plass å minne alle om å melde seg på Torpkonferansen 12. oktober (klikk HER for info og påmelding). Og ikke glem vårt frokostseminar om den kommende Ikea-etableringen (som finner sted i Atlantic Selskapslokaler 28. september).
Takk for i dag!:-)

HER finner du Maalfrid Brath sin presentasjon.

Tilbake

KLIKK HER FOR Å SE VÅRT NYE MAGASIN!

Tenk stort, tenk Sandefjord

Næringsblogg

Godt nytt SNF-år!

Vi har kastet oss inn i 2018 med store tanker og store arrangementer!

Les mer

Medlemstilbud

Tilbud fra Proweb

Tilbud fra Proweb

Les mer
Hotel Kong Carl - Tilbud møtepakker

Hotel Kong Carl - Tilbud møtepakker

Les mer
Bli Fjord Club medlem og reis GRATIS mellom Sandefjord og Strømstad.

Bli Fjord Club medlem og reis GRATIS mellom Sandefjord og Strømstad.

Les mer
se hva som skjer | sandefjord.no

Sandefjord Næringsforening | post@sandefjordnaringsforening.no