Stella Polaris

Teatergruppen Stella Polaris sprer glede og energi med forestillinger, kurs og opplevelser lokalt, nasjonalt og internasjonalt. 1., 2. og 3. september er det klart for høstens store forestilling; Stemmer fra Gokstad!

Stella Polaris ble etablert av Merete Klingen og Per Spildra Borg i 1985. 32 år senere driver ekteparet fortsatt på med sin kultursatsing, og i dag består Stella Polaris av en kjernegruppe på 8 mennesker.
Fra basen i Sandefjord formidler de forestillinger, kurs og opplevelser til små og store publikummere både lokalt, nasjonalt og internasjonalt.

Høsten 2017 er Stella Polaris igjen igang med sitt store Erasmus+-prosjekt. 15 ungdommer fra ulike europeiske land jobber i Sandefjord i én måned, og prosjektet avsluttes med de store «Stemmer fra Gokstad»-forestillingene på Gogstadhaugen 1., 2. og 3. september.

 

Stella Polaris selv beskriver forestillingen som spektakulært og fargerikt, og at den passer for alle fra 7 til 100 år. Litt informasjon:

«Gokstadhaugen er et mysterium. Fram til graven ble åpnet trodde man «Geirstad-alven» lå der, men funnet viste at personen måtte være fra en annen tid, og hvem kunne det da være?

En Yngling var det nok, for Vestfold er Ynglinge-fylket framfor noe annet. Kanskje Ynglingen Ragnvald Hæidumhære, vognstyreren? Han var sønn av Olav som fikk skalden Tjodolv fra Kvine til å forfatte Ynglinge-sagaen.

Vi vil vel egentlig ikke finne noe svar på hvem han var, men han kan ha vært den siste Yngling. Sikkert er det at han jaktet med hauk, hunder og hester, slik bare adelsfolk gjorde».

Idé og regi: Per Spildra Borg
Billetter kr 250,-
Student / honnør kr 150,-
Gratis for barn under 12 år+ flyktningar og nyankomne
Grupperabatt
Forhåndsbestilling : 33 36 17 94 

 

Stella Polaris er også en opplæringsinstitusjon med fast barne- og ungdomsteater. De har videre 8 profesjonelle musikere nært knyttet til sin virksomhet, og engasjerer eksterne artister i Norge og utlandet til ulike prosjekter.
Teatergruppen er medlem i Sandefjord Næringsforening, og samarbeider i Norge med kommuner, fylker, næringsliv, skoler, høgskoler, museer, festivaler, privatpersoner, foreninger og idrettslag. I utlandet samarbeider de med festivaler, ambassader, private og statlige institusjoner.
Som mange andre kulturaktører er Stella Polaris avhengig av støtte for å utøve virksomheten sin, og bedriftens økonomiske bidragsytere er Sandefjord kommune, Vestfold fylkeskommune, kulturrådet, samt diverse fond og legater.

Les mer på Stella Polaris´ egne hjemmesider.

Tilbake

KLIKK HER FOR Å SE VÅRT NYE MAGASIN!

Tenk stort, tenk Sandefjord

Næringsblogg

Storfint besøk og en titt i bakspeilet

For en bra uke! Vi har spolt litt tilbake, tenkt stort med nye aktører og hatt Vestfold-benken fra Stortinget på besøk. Blant annet!

Les mer

Medlemstilbud

Det Gamle Røgeri AS

Det Gamle Røgeri AS

Les mer
Tilbud fra Proweb

Tilbud fra Proweb

Les mer
Hotel Kong Carl - Tilbud møtepakker

Hotel Kong Carl - Tilbud møtepakker

Les mer
se hva som skjer | sandefjord.no

Sandefjord Næringsforening | post@sandefjordnaringsforening.no