Spiselig om kryptovalutaer

Cirka 150 SNF-ere trosset årets første snøvær, og ble med på en hyggelig og lærerik frokostsamling på Atlantic i dag.

Morgenfuglene troppet opp i et stort antall da vi i dag trommet sammen til årets nest siste frokostmøte. Noen frafall blir det alltid, men 175 påmeldte er vi veldig fornøyde med – det var trangt om plassen i ærverdige Atlantic Selskapslokaler.
Dagens vertskap var IDÈ House of Brands. Reklamebedriften med lang fartstid i Sandefjord hadde rigget til på flott vis, og vi sier tusen takk for god frokost og fin presentasjon :-)

Temaet for dagen var bitcoin og teknologien som ligger bak denne såkalte kryptovalutaen; blockchain. Dette er to av vår tids største «buzz-ord».
Den digitale valutaen gjør det for eksempel mulig å gjennomføre transaksjoner uten at en bank er involvert, og så langt i år har verdien (bitcoin-kursen) steget godt over 600 prosent!
Det var imidlertid ikke kursutslag og kjøpsanbefalinger som sto på programmet i dag.

Tre kyndige karer fra Oslo holdt hvert sitt foredrag, og først ut var Espen Malmo fra Sprint Consulting. Han viste oss den grunnleggende teorien; teknologien bak, kompleksiteten og hvordan det henger sammen.
Som for eksempel at blockchain i hovedsak dreier seg om å skape en felles enighet om noe – uten et sentralt organ som trekker i trådene – og at man igjen kan skape desentraliserte tjenester utfra dette.

Etter pausen var det Henrik Langelands tur. Han brukte musikkbransjen til å vise når teknologien er relevant. Fokus her er overgangen fra fysiske til digitale varer (CD-er til nedlastbare låter), fremveksten av delingstjenester og verdinettverk kontra verdikjeder.
Til slutt kom William Rode, som satser for fullt med egen blockchain-virksomhet. Han gikk dypere i materien, og viste hvordan det egentlig fungerer. Bitcoin er kort forklart et sett med kontoer og balanser, et dokument, og han touchet også innom andre varianter.

Alt i alt en fremtidsrettet og hyggelig frokostsamling om et opphausset og spennende tema. Vi håper og tror at mange fikk en nyttig introduksjon om bitcoin og blockchain, og ta gjerne en ekstra titt på presentasjonene – de finner du HER.

Vi ønsker alle en fortsatt framoverlent novemberdag. Hold på hatten og hold deg på veien!

Mona, Marit og Henrik :-)

Tilbake

Verv et medlem og vinn supre premier!

Tenk stort, tenk Sandefjord

Næringsblogg

En pinne for påskeferie!

Det er fredag ettermiddag og påskeferien nærmer seg med stormskritt. Før vi skrur over til krim, kos og hyttetur, må vi ta en fot i bakken.

Les mer

Medlemstilbud

Noatun Eventpark

Noatun Eventpark

Les mer
Ecofleet gir deg 30% på elektroniske kjørebøker og sporing

Ecofleet gir deg 30% på elektroniske kjørebøker og sporing

Les mer
Tilbud på trykktesting fra Termoenergi

Tilbud på trykktesting fra Termoenergi

Les mer
se hva som skjer | sandefjord.no

Sandefjord Næringsforening | post@sandefjordnaringsforening.no